Košarica - 0,00 €

V nakupni košari ni artiklov.

Pogosto zastavljena vprašanja

Zakaj je Zuperzozial kolekcija jedilnega pribora boljša kot običajni (vsakdanji) jedilni pribor?  

Naš jedilni pribor je narejen iz bambusovih vlaken in koruznega prahu. Naravni materiali ne predstavljajo grožnje svetovnim zalogam nafte (plastike). V proizvodih je opazen naravni vidik sestave, velikosti in barve. Vsak kos jedilnega pribora se v podrobnostih rahlo razlikuje od drugega, vendar to pri vsakodnevni uporabi ne pride do izraza.

 

Iz česa je narejen jedilni pribor Zuperzozial Raw Earth?

Podjetje Capventure nenehno razvija in izboljšuje proizvode jedilnega pribora Zuperzozial. Glavna sestavina je bambus (80 – 85%). Preostala je koruza. Osnovi dodajo koruzni prah, pigment, ki je osnova različnim barvam, smolo, nato pa modele izpostavijo še visokim pritiskom in vročini. Koruzni prah in organski premaz zagotavljata gladko površino in lepo teksturo.

Nekateri proizvodi vsebujejo tudi drugačne materiale, kot npr. tesnilo na pokrovu škatle za piškote. Zopet smo ravnali zelo pazljivo. Prilagodljivi material je narejen iz silikona, ki pa ne vsebuje plastifikatorjev, kar je varno za hrano in okolje.

 

Površina proizvoda ni gladka. Ali je to vredu?

 

Da, jedilni pribor Zuperzozial je narejen iz naravnih materialov, ki se različno obnašajo med samo proizvodnjo. Pike in majhne barvne razlike med proizvodi naredijo jedilni pribor Zuperzozial še bolj naraven. To seveda ni plastika!

 

Ali sta bambus in koruza organsko pridelana?

 

Bambus je najhitreje rastoča rastlina na svetu, ki zraste do svoje normalne višine v 3 – 5 letih. Ta izjemno hitra rast ima minimalen vpliv na okolje. Bambus iz katerega so narejeni proizvodi Zuperzozial sekajo le za to usposobljeni ljudje z licencami. Ne uporablja se pesticidov!

Koruzo gojijo enako, kot tisto za prehranjevanje. Uporablja se le minimalna količina pesticidov. Vseeno pa koruza kot sestavina predstavlja le majhen odstotek v celotnem proizvodu. 

 

Does Zuperzozial Raw Earth compete with global food production?

Yes, but this relates only to the corn component, which is only a small percentage of the product.

 

Kakšna barvila so uporabljena v jedilnem priboru?

 

Zuperzozial uporablja le varna barvila. Imajo ''EU certifikat varne hrane'' in FDA, ameriški certifikat varne hrane.

Zuperzozial uses regular food safe dyes. We have an "EU Food Safe Certificate" (Europe) and "FDA

Food Safe Certificate (USA).

 

Kakšni so delavni pogoji med proizvodnim procesom?

 

Zuperzozial Raw Earth proizvodi so narejeni na Kitajskem. Jamčimo da v proizvodnem procesu ni otroškega dela – izkoriščanja in da delavci delajo v normalnih pogojih in ne prihajajo v kakršen koli stik z nevarnimi ali  strupenimi učinkovinami. Tudi sami smo večkrat prisotni v proizvodnem procesu.

 

Ali barva zbledi?

 

Ob normalni vsakdanji uporabi jedilni pribor ohranja svojo lepo barvo. Lahko pa se zgodi da rdeča in roza barva nekoliko zbledi, če je dlje časa izpostavljena močnemu soncu. Zato svetujemo, da proizvodov ne puščate dolgo na močnem in vročem soncu.

 

Zakaj je Zuperzozial Raw Earth 100% biorazgradljiv?

 

Glavne sestavine kolekcije Zuperzozial Raw Earth so rastline, ki so povsem razgradljive. Ko sestavine pridejo v kontakt z encimi po določenem času začno razpadati. Rezultati testa SGS, ki smo ga opravili to potrjujejo!

 

Koliko časa traja proces degradacije/ razgradnje?

 

Pri normalni uporabi se jedilni pribor Zuperzozial Raw Earth ne zlomi ali poškoduje. Le v primeru, ko proizvodi pridejo v stik z določenimi encimi se začne proces razgrajevanja. Glede na velikost proizvoda, proces traja med 12 in 24 meseci.

 

Ali lahko Zuperzozial Raw Earth proizvode vržemo stran med organske odpadke?

 

Lahko bi jih vrgli med organske odpadke, vendar v praksi v večini držav predpisi procesiranja organskih odpadkov zahtevajo da se stvari razgradijo v nekaj tednih.

 

Kdaj in kje lahko uporabljam jedilni pribor Zuperzozial Raw Earth?

Jedilni pribor je primeren za vsakodnevno rabo. Primerljiv je z jedilnim priborom iz keramike ali melamina (plastike). Imamo "EU Food Safe Certificate" (Europe) in "FDA Food Safe Certificate (USA).

 

Ali se lahko jedilni pribor razbarva v stiku z curryjem, paradižnikovo juho ali kavo?

 

Površina jedilnega pribora ima organski premaz, ki odbija barvila. V primeru, da v skodelici za kavo

ostanejo sledi napitka, bodo le te izginile po čiščenju z vročo vodo ali pranju v pomivalnem stroju.  

 

Na novem jedilnem priboru je viden beli prah. Kaj narediti?

 

Beli prah je presežek premaza, ki bo izginil po prvem pranju z vročo vodo ali v pomivalnem stroju. Prav tako zapolnjuje morebitne majhne zareze na krožnikih, narejene z nožem.

 

Ali lahko pomivamo jedilni pribor Zuperzozial Raw Earth v pomivalnem stroju.

 

Jedilni pribor se v pomivalnem stroju obnaša normalno. Sčasoma se lahko ploščati proizvodi, kot npr. krožniki rahlo deformirajo. To je zaradi naravnih sestavin in nima nobenega negativnega učinka na nadaljno uporabo.

 

Ali lahko damo jedilni pribor Zuperzozial Raw Earth v mikrovalovno pečico / pečico?

 

Ne, jedilni pribor ne smemo postaviti v mikrovalovno pečico, pečico ali na žar.

 

Zakaj je na vsakem proizvodu oznaka / etiketa?

 

Da bi bil jedilni pribor Zuperzozial še bolj prijazen okolju, smo se odločili, da ne uporabljamo odvečnih materialov za pakiranje. Vse potrebne informacije so na dnu vsakega proizvoda in etiketi. Tudi etiketa je narejena iz recikliranega papirja.

 

Zakaj je nalepko včasih težko odstraniti?

 

Nalepka iz recikliranega papirja je prilepljena na proizvode z bio razgradljivim lepilom. Kombinacija lepila in organske prevleke na proizvodu včasih povzroči, da je nalepko zelo težko odstraniti. V tem primeru priporočamo, da za lažjo odstranitev uporabite jedilno olje.

 

How does the tableware behave over time?

 

Zaradi naravnih materialov obstaja toleranca pri velikosti. Sčasoma se lahko proizvodi rahlo deformirajo, vendar to nima nikakršnega vpliva na nadaljnjo rabo. Krožniki in sklede se še vedno lahko zložijo in ohranjajo svojo barvo. Proizvodi postajajo sčasoma celo lepši. Ob pravilni uporabi lahko v proizvodih Zuperzozial uživate vrsto let!